Из протеста: Протестиращи разпериха килим от банкноти пред дома на Борисов

- Advertisement -

Четири чувала с 500-еврови банкноти бяха пръснаха вчера пред входа на държавната резиденция на министър-председателя Бойко Борисов представители и привърженици на „Да, България!”. Те проведоха „Масов следствен експеримент” като протест срещу премиера пред вила “Секвоя” в квартал Бояна, където живее премиерът.

Чувалите с евробанкнотите са илюстрирани с лика на министър-председателя. Банкнотите са от по 500 евро, а протестиращите заявиха, че искат да видят дали могат да ги внесат вътре чрез НСО – така, както по думите им са внесени и банкнотите от снимките от нощното шкафче на премиера.

Искам законност, ред и прозрачно управление“, заяви Линда Христова, която бе на протеста в Бояна. Тя посочи, че не знае дали разпостранените снимки от нощното шкафче на премиера са истински, има органи, които трябва да установят това, но по думите ѝ е притеснителен фактът, че тези институции нищо не правят.

Да провери как протича “следственият експеримент” дойде и лидерът на партията Христо Иванов. Той призова хората да излязат на големия протест обявен за сряда като национален.

Проверката от “отговорните институции”, ако изобщо я има, се точи по-тромаво от мач на ветераните на Витоша Бистрица. Ето защо решихме да напомним за всичко това на прокуратурата, като отидем на местопрестъплението, обявиха протестиращите.

Не искаме “Сахер”. Искаме Оставка!“.

Ние сме много ядосани, защото компетентните органи, особено в лицето на прокуратурата, отказват по всякакъв начин да разследват истинността на тези записи. Те дори преди няколко дни излязоха със съобщение, че ще разследват дали това са СРС-та, а не дали нещата, които се говорят вътре са истински или не. Ние се надяваме да успеем да видим дали в тази вила могат да се записват такива записи“, каза Панайот Заров от Младежката организация на ДСБ пред БНР.

40 дни цари пълно мълчание за проверка за доходи на премиера, които той няма как да обясни. В същото време виждате колко бързо действа Гешев, когато става дума за политически опоненти като президента Румен Радев и други фигури. Колко бързо в тези случаи прокуратурата пуска всичко, което е намерила – снимки от вътрешността на къщата на хора, които са обект на интерес. Това мълчание на Гешев е най-важното, защото е заредено със зависимости. Всички знаем, че във всеки един момент прокуратурата може да си отвори очите и да започне разследване срещу премиера. Няма начин ние да не си даваме сметка, че това е един от начините, по който България се управлява от хора, които са зависими и които са „на трупчета“, ако използвам прокурорски език. Целият този модел на корупция, на липса на разследване и отчетност, е концентриран тук, в тази вила. Искаме да го покажем, преди да се присъединим към протеста пред Министерски съвет“, коментира лидерът на „Да България“ Христо Иванов.

Протестиращите излъчват по тонколони и записите с гласа на Борисов, в един от които той нарича с изключително груби определения председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

В същото време в центъра на София протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев отново са на площада. Денят на протест е 20-ти поред.

Прегледана: 26183

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече