Политолог: Протестът попадна изцяло под контрола на радикалното – екстремистко крило

- Advertisement -

Известният политолог Огнян Минчев излезе във фейсбук с коментар за обстановката у в България.

Огнян Минчев, снимка: bultimes.bg

Отиват да блокират Калотина – на главен път от Истанбул за Европа. Блокадите са принципно нецивилизовано средство за преследване на граждански цели – особено когато не става дума за борба с репресивен авторитарен режим.

За съжаление протестът попадна изцяло под контрола на радикалното – екстремистко крило на тези, които искат не просто промяна, а промяна по най-бързия и хаотичен начин за да могат те и господарите им да ловят риба в мътна вода.

Това не е нов сценарий за България, макар, че не винаги е бил успешен. За отбелязване е, че т.нар. градска десница (всъщност – либералната левица), която в началото се опита да оглави протеста на базата на демократичен дневен ред за промяна, днес вече отстъпи изцяло водещата роля на екстремисткото крило. Тече бурен процес на премятане в радикална посока на умно-красивите демократи – на лидерите им и на инфлуенсърите им.
Властта ще се претърколи от един формат на управление на задкулисието в друг формат. Забелязваме, че г-н Доган се усмихва – значи е в добро настроение.

Левите либерали се упражняват във все по-екстремистка визия за демокрация, преди на власт да дойдат тези, които първо тях ще ги научат „на ред“. По-младите не знаят, а по-старите се правят на забравили какво означава да те управляват тези около Радев – БСП – агресивните проруски лобисти и т.н.

Говорителите на левите либерали се канят „отново да излязат на улицата“, ако новата власт постъпва като старата. Няма да постъпва като старата – тези, които изброих по-горе имат навика да вадят направо сопата. ГЕРБ-аджиите могат да бъдат упреквани във всичко останало, но не и в сопаджийство. Така, че ако някой иска да спи на Орлов мост – сега му е времето. След това – при новата демокрация на завърналите се „прогресивни сили“, нощувките за протестъри ще бъдат преместени в Първо районно – където винаги са били. Засега – bonne voyage – на отровното трио § спомоществователи към Калотина!


P.S. На тези, които започват да ми мятат обвинения в ГЕРБ-аджийска пропаганда – само две думи. Нещастници са тия от ГЕРБ. Скриха се при първото сериозно предизвикателство. Пуснаха третия си ешелон да ги защитава. Няма го Бойко, няма ги „силните фигури“. Само Фандъкова се появи вчера. То да ти е кеф да тръгнеш да сваляш властта – вежлива, една такава. Когато лакърдиите не работят – нищо не работи. Язък“.

Автор: Огнян Минчев

Източник: „Марица“

Прегледана: 37946

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече