Слух слага начело на БСП таен фаворит – кой е той?

- Advertisement -

Кой ще оглави Столетницата след гласуването на 12 септември? Нито един от сегашните фаворити за поста – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Валери Жаблянов и Красимир Янков, няма да е новият лидер, заявяват източници от партията, пише Lupa.bg.

Схемата е такава, че и четиримата, сред които Корнелия Нинова е с най-голям шанс, ще се откажат малко преди гласуването на 12 септември. Идеята е социалист №1 да стане неопетнен човек с отлично реноме и нито петънце в биографията”, обясни източникът.

Засега името на изненадващия фаворит не се споменава, но партийният слух спряга името на Калоян Паргов. Към момента е ясно, че петима влизат в битката за лидерското място в БСП. Общо 7 кандидати подадоха документи за участие, но двама от тях са отхвърлени, тъй като не отговаряха на изискванията за партиен стаж – 8 години като членове на партията, и 4 години в ръководните й структури.

Оказа се, че от тези 7 кандидати петима отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж и стаж в националните органи на БСП и днес с решение на централната комисия за провеждане на избора тези кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков”, каза председателят на Централната комисия за провеждане на избора Емил Войнов. Кандидатите, които нямат изисквания стаж, са Галина Василева и Ирина Михайлова Симеонова.

Самата Корнелия Нинова подаде своите документи на 4 август. Войнов подчерта, че предизборната кампания за кандидатите започва на 13 август и ще продължи до 10 септември.
На 12 септември те ще се явят на пряк избор пред всички членове на БСП. Корнелия Нинова вече обяви, че от днес, 12 август, излиза в предизборна кампания. През този период тя ще бъде замествана от заместник-председателя Владимир Москов, когото Нинова описа като „седем мандата кмет на Гоце Делчев, сега член на комитета на регионите, човек с голям организационен и политически опит”.

Прегледана: 43956

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече