Проф. Георги Близнашки изненадващо: Парламентът трябва да избира президента

- Advertisement -

Парламентът трябва да избира президента, предложи в студиото на Нова телевизия бившият служебен премиер професор Георги Близнашки. Той атакува остро Румен Радев.

Абсурдно е един президент да подстрекава протестиращите да атакуват институциите. Колкото пъти си отвори устата, толкова пъти се нарушава Конституцията. Да разделяш нацията, да ги призоваваш да атакуват институциите е абсурдно и не се е случвало досега„, допълни той.
 
Юристът предложи при промяна в Конституцията да се обсъди въпросът за промяна на начина на избиране на президента. Според него държавният глава трябва да бъде избиран от Народното събрание и да е „човек с житейски опит, който няма да се противопоставя на Конституцията“.
 
Той окачестви като силен политически ход плана, представен от премиера Бойко Борисов, като обясни: „Той принуди всички от протестите да се определят кой за какво се бори“.
 
Според проф. Близнашки страната ни има най-добрата конституция в Централна и Източна Европа, но в същото време посочи, че на фона на случващото се няма друго решение освен да се мисли за Велико Народно събрание. 

Прегледана: 46509

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече