Педофил „зарибява“ и снима порно с 8-годишно момиче

- Advertisement -

Маниакът е арестуван, използвал за примамка приложението Mеssеngеr

Оковаха с белезници педофил, снимал порно с 8-годишно момиче. Извратенякът е задържан по искане на районната прокуратура във Враца, съобщиха от държавното обвинение.

В продължение на три пocлeдoвaтeлни дни в нaчaлoтo нa месец юли тази година задържаният се свързал с детето чрeз мoбилнoто прилoжeниe Fасеbооk Mеssеngеr. Цeлтa му билa cъздaвaнe нa пoрнoгрaфcки мaтeриaл с малолетното момиче, съобщава „Монитор“.

На арестувания е повдигнато обвинение зa създаване на порнографски материали с малолетна – прecтъплeниe пo чл. 155a, aл. 2, вр. aл. 1 oт НК. Ако вината му бъде доказана и в съда, той може да търка наровете в затвора от една до шест години и да отнесе глоба от 5 до 10 хиляди лева. Рaзcлeдвaнeтo срещу педофила не е приключило, изяснява се дали и други деца не са пострадали от него.

По подобен начин през социалната мрежа действаше и голямата група педофили, която беше разбита от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП през 2019 г. Тогава бяха задържани 10 български граждани, злоупотребявали с деца онлайн, съобщиха от МВР. Сред тях имаше и жител на Враца. Педофилите са оказвали продължителен тормоз и арогантно сексуално изнудване спрямо своите малолетни жертви – български деца от 7 – 12 г.
В хода на процесуално-следствените действия от жилищата на арестуваните са иззети електронни веществени доказателства, документиращи престъпната им дейност, както и много терабайти на видео и снимкови материали с насилствени сцени над деца. Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години. През 2019 г. бяха задържани общо 25 мъже за онлайн сексуалната експлоатация на деца. Задържаните са извършвали основно онлайн контакти с деца чрез Фейсбук.

Възползвайки се от детската наивност и доверчивост, ги изнудвали за срещи на живо. Претърсвания и изземвания са извършени на територията на градовете София, Кюстендил, Благоевград, Варна, Бургас, Враца, Пловдив, Стара Загора, Перник и други населени места.

В рамките на процесуално-следствените действия са намерени и част от предоставените от децата свои голи снимки на изнудвалите ги педофили.
Задържаните в този период са на възраст от 22 до 45 години. Наказанието за това престъпление е затвор до 6 години.
От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на работата на децата с компютри.

Прегледана: 55287

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече