Мартин Димитров: Не съм виждал власт, която да е така осмивана и окарикатурявана, иронизирана и подигравана

- Advertisement -

Не съм виждал власт, която да е така осмивана и окарикатурявана, така иронизирана и подигравана, както днешното ни управление. Имам чувството, че дори вицовете за Бай Тошо сумарно са по-малко от шегите, произведени за г-н Данаил Кирилов, например. Със сугурност обаче никой не е произвеждал толкова много шеги за Бай Тошо в рамките на 24 часа.

Истината е, че Политическа Партия ГЕРБ ужасно много заприлича на БКП. Подобно на бившата комунистическа партия, “ГЕРБ” не е място, което събира хора със сходни идеали и мечти.

Точно като бившата комунистическа партия, “ГЕРБ” не е нищо повече от държавна администрация, съставена от партийни членове. Не е партия в истинския, идеологически смисъл на думата, макар че – съшо по подобие на БКП – да се крие зад определена идеология.

Когато партията ти е овладяла цялата държава, заедно с газовите хъбове и интерконекторите, неминуемо започва производството и на тъпаци. Множество некомпетентни, но крайно лоялни на партията-бащица хора. Лишена от каквито и да в корективи през годините (опозиционни, социални, медийни), административна партия “ГЕРБ” произведе критична маса карикатурни образи.

Проблемът е, че те говорят. Тези карикатурни образи имат усти и клавиатури, които произвеждат виц след виц.

Още по-смешно стана, когато се опитаха да бъдат страшни. Демонстрацията на мутренско поведение и мутренски прийоми подейства на голяма част от нацията като детско гъделичкане.

През много смях нацията обясни на властта, че няма да даде лесно свободата си. А властта изобщо не разбра това, тъй като в напълно лишена от самоирония, а очевидно и от сенситивност.

Тази власт вече е на такъв етап, че може да произведе само две неща – диктатура, или карикатура. Тя достигна до такъв етап на пропадане, че дори постиженията ѝ изглеждат комични – чакалнята, интерконектора, всичко прилича на цирк.

Защото, не се протестира за повече имтерконектори, а се протестира за нов морал. Никой от нас не е очаквал г-н Бойко Борисов да е светец. В крайна сметка, с изключение на един човек с каскет, всички останали не сме светци.

Просто г-н Борисов не оправда през всички тези години очакванията ни от мутра да се превърне в политик. Това, което лъсна в последно време е, че той май дори е станал дооооста лоша мутра.

Лоша мутра, станала за смях.

Между другото, ако случайно г-н Борисов не е чел “Сговор на глупци” на Джон Кенеди Туул, горещо му я препоръчвам. Ще разбере много за това какво е “ГЕРБ”.

P.S. Понеже властта трябва да се ограмотява, пояснявам: “Ако случайно г-н Борисов не е чел…”, това е ирония.

Автор: Мартин Димитров, Фейсбук

Прегледана: 52388

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече