Проф. Радослав Гайдарски: ГЕРБ печели политическо време с новата Конституция

- Advertisement -

Нашата Конституция, която беше приета през 13 юли 1991 г., е една от най-добрите конституции. Не става въпрос за българските коментари, а за такива, направени от други страни. Това е една от най-демократичните конституции. Това заяви в ефира на bTV проф. Радослав Гайдарски, народен представител в Седмото велико народно събрание, коментирайки темата с предложенията на ГЕРБ и други политически формации за промяна в основния закон на България.

Според проф. Гайдарски с този акт за конституционен проект правителството прави опити да забави процеса около оставката. Това е печелене на политическо време, изрази мнение още профeсорът. Най-големите поддръжници на Бойко Борисов за нова Конституция са неговите партньори. Относно оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, проф. Гайдарски посочи, че щом той е станал министър, всеки може да бъде такъв. Радослав Гайдарски върна времето назад, като каза, че Конституцията от 1991 г. не е изготвена така, че да е удобна на БСП.

Проф. Гайдарски коментира вътрешните проблеми в левицата, като отбеляза, че битката за лидерският пост на БСП „не е много чиста“. Проф. Гайдарски подчерта, че подкрепя Корнелия Нинова, тъй като тя е успяла да съживи партията. Радослав Гайдарски обясни, че епидемията от COVID-19 продължава да съществува, като отбеляза, че са се намесили и други фактори, които използват заболяването и за политически, и за финансово-икономически цели.

Прегледана: 51027

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече