Из всенародния протест: Обгазени журналисти и полицаи, протестиращи замерят униформените с отпадъци

- Advertisement -

Журналисти и полицаи бяха обгазени по време на ескалацията на напрежението пред парламента. По данни на СДВР има над 20 пострадали полицаи.

По информация на NOVA трима полицаи са сериозно пострадали и са откарани в „Пирогов”, съобщи NOVA. На пл. „Независимост” са изпратени три линейки, през които множество хора минават за преглед.

„За да не избутат бусовете на Жандармерията, застанахме на първа линия. Протестиращите ни посрещнаха с бомбички, бутилки и с какво ли не. Протестиращ ми бръкна под каската и ме напръска”, обясни един от пострадалите униформени. „Най-вероятно ще има още ескалации. По-скоро някой подтиква хората, но това е мое мнение”, каза още полицаят.

Репортерът на NOVA Марияна Торманова заедно с оператора също беше обгазена. „Трите ни екипа, които бяха на първа линия, са обгазени от лютив спрей. Към нас летяха и бомбички, които няма как да не ни уплашат”, разказа репортерката. Пострадаха и други тв екипи.

Междувренно протестиращи започнаха да къртят павета между БНБ и парламента, а друга група от тях обърнаха контейнер с боклук и започнаха да замерят униформените с отпадъци. Полицаите им отвръщат с лютив газ.

Сред протестиращите са и хора на „Възраждане“, „Да, България“, БОЕЦ и Мая Манолова.

Прегледана: 53288

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече