Цвета Караянчева: Езикът на омразата сред политиите ще се пренесе сред нашите сънародници

- Advertisement -

„Добре сме се събрали в новата сграда. Пред нас стои още една отговорност – да дебатираме, но през цялото време да използваме езика на разбирателството. В противен случай противопоставянето, езикът на омразата сред нас политиците ще се пренесе сред нашите сънародници, а това е опасно и пагубно. В тези времена имаме нужда да сме единни“. С тези думи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри началото на десетата сесия на парламента. 

Преди това в новата пленарна зала прозвуча националният химн, както и химнът на Европейския съюз.

Караянчева приветства колегите си в „новия дом на депутатите“.

От днес Народното събрание се настани изцяло в новия си дом. Това преместване беше дълго обсъждане и трудно осъществено. Чисто емоционално за повечето от нас бе тъжна раздялата с историческата сграда на парламента“, каза още Караянчева.

Вярвам, че между нас няма фенове на мистиката, астрологията и на свръхестествено, защото в сградата, която напускаме, са тежко обременени от историческа символика“, добави тя.

Въпреки това този символ ще бъде премахнат скоро. Не сградите, не тухлите, мраморът или бетонът определят качеството на работа на един парламент. Определя го духът на живите , работещите в него хора“, посочи Караянчева.

Източник: „Дарик“

Прегледана: 51677

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече