Социолог: Борисов е като в менгеме – от едната страна го натискат да подаде оставка, а от другата – да запази кабинета

- Advertisement -

„Около 60% от пълнолетните граждани подкрепят протестите, а 30% не са съгласни с тях. Нашето измерване беше от началото на август. Симпатизантите на ГЕРБ са изключително твърди в своите нагласи, не подкрепят протестите и категорично са против оставката на кабинета. Бойко Борисов е като в менгеме – от едната страна го натискат да подаде оставка, а от другата – да запази кабинета до изборите догодина“.

Това каза пред БТВ социологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

Димитър Ганев, снимка: „Фактор“

„В същото време обаче по-голямата част от обществото не вярва, че протестите ще доведат до падане на кабинета. Темата за новата конституция е далече от хората. 37% не искат нов основен закон, 34 на сто не знаят, 29% подкрепят идеята на правителството“, коментира той.

„ГЕРБ и БСП имат почти еднакви проценти – 23,8% срещу 23,4%. Това не се дължи на повишаване на доверието в левицата, а на спад в доверието в управляващата партия. Отново се дава отговор, дали Демократична България ще влезе в парламента. Да, с 9,9% или около 300-350 000 души, в зависимост от избирателната активност. На ръба да влязат в парламента са Мая Манолова и Обединените патриоти с 4% и 3,9% подкрепа. Ако в парламента влязат 7 партии, е възможно да не се състави правителство и да имаме предсрочни парламентарни избори след редовните“, каза още Ганев.

Прегледана: 51689

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече