Три месеца преди конгреса на БФС – пълна мъгла и две издигнати кандидатури

- Advertisement -

До конгреса на БФС (11 декември), на който трябва да се избере нов президент и Изпълком, остават точно три месеца. А до момента има само две издигнати кандидатури – на бившия президент на „Нефтохимик“ и ексчлен на Изпълнителния комитет Христо Порточанов, както и на собственика на третодивизионния „Марица“ Христо Христов, съобщава „СЕГА“.

Ако останат само те, то пластовете в БФС ще бъдат сериозно разместени и действително ще видим поне кадрова промяна. Ако пък има други, по-сериозни претенденти и те още се спотайват, то толкова по-зле за последните. Най-малко времето няма да им стигне организационно – за справка може да служат двата месеца на пълни обороти, през които Любослав Пенев успя да стигне до твърде малко от желаните клубове, за да изрази пред тях плановете си за революция преди конгреса през февруари 2018 г.

Искрените надежди са, че някои от настоящото ръководство не изчаква благоприятно развитие на баражите за европейско първенство, за да си припише успеха на своя сметка, издигайки кандидатура. До момента и.д. президентът Михаил Касабов, вицепрезидентите Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев са категорични, че нямат амбиции да управляват след конгреса. Единствено Емил Костадинов засега не е достатъчно ясен по въпроса.

Дано също така няма някой кандидат, който още да не се е обявил публично, защото следи развитието на политическата ситуация в България, т.е. дали правителството на Бойко Борисов ще остане на власт поне до конгреса. Порточанов пося съмнения за подобен вариант. „Има колеги, които се ослушват като гърмени зайци и чакат да видят дали Бойко ще падне от власт, или ще остане, и тогава ще обявят намеренията си. Това говори за техния морал“, каза той още в средата на август пред „24 часа“.

Жалко (за кой ли път) за футбола ни, ако Порточанов се окаже прав. Но няма да е изненада подобна зависимост към политическата ситуация. Вече видяхме изразеното нежелание на Борисов и спортния министър Красен Кралев да работят с досегашното ръководство след унижението с 0:6 от Англия и съпътстващите скандали с публиката. Следващите месеци и най-вече евентуалните издигнати имена ще са показателни…

А предконгресно не липсват и първите обещания. „Бъдете сигурни, че г-н Порточанов няма да ви подведе и ще превърне мечтите ви в реалност. Моралът и справедливостта в българския футбол ще възтържествуват“, гарантира кметът на Симитли Апостол Апостолов, председател на инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Христо Порточанов.

Прегледана: 53353

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече