Велислава Дърева реагира: БСП в момента има председател, който е безконтролен по всички направления

- Advertisement -

Това, което се случва в БСП, сякаш не можеше да не се случи. В момента партията е превърната във фен клуб на един човек, на председателя на БСП Корнелия Нинова. Няма такива партии на света, освен лидерските партии, авторитарните партии“, каза пред БНР журналистката Велислава Дърева.

БСП в момента има председател, който е безконтролен по всички направления, коментира тя.

Уставът на БСП съдържа един правен и политически абсурд. Конгресът на партията, който е върховен орган, може да разпусне БСП, но няма право да избере председател, това негово основно правомощие му беше отнето„, допълни Дърева по повод промяната в устава, наложена от Корнелия Нинова, да има пряк избор на лидера от всички членове на БСП, а не да се избира от конгреса.

Много анализи бяха направени на историята с прекия избор, но няма кой да чуе…Още преди 3 години, когато бе променен уставът, категорично казах, че съм против такава промяна в устава, защото който и да бъде избран, ще бъде човек, който ще бъде над Национален съвет, над парламентарната група и над цялата социалистическа партия – това ще бъде напълно безконтролен човек, който ще се държи като авторитарен лидер“, подчерта Велислава Дърева.

Велислава Дърева е един от критиците на лидера Корнелия Нинова и се числеше към т. нар. вътрешна опозиция, която е доста разнородна. На 50-ия юбилеен конгрес на социалистическата партия, който се проведе миналата събота и неделя, Дърева не попадна в новоизбарания Национален съвет.

Прегледана: 48968

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече