Обвиненият за убийството на Милен Цветков с ключово признание: Той карал джипа

- Advertisement -

Обвиняемият за убийството на Милен Цветков – Кристиан Николов, се е движел с 99 километра в час. Няма данни за спирачен път. Това гласи комплексна експертиза по делото. Освен това, Кристиан Николов е вменяем според психологичната експертиза, но е употребил 3 вида наркотични вещества. Категорично е доказано, че Николов е карал – самият той не отрича. Това обобщи пред Нова телевизия адвокат Менко Менков, който представлява малкия син на Милен Цветков в делото.

Менков категорично заяви, че Николов е казал в досъдебното производство, че е шофирал, но поради незнайна причина не успял да натисне спирачката. Видяло му се, че ще светне зелен светофар и очаквал колата пред него т.е. тази на Милен Цветков да продължи, по думите на Менков.

Въпросът сега е дали Николов е убил умишлено Милен Цветков.

Ние ще подкрепяме тази теза, която прокуратурата защитава, обясни Менков. Основата на тезата – употребата на наркотиците. Николов отрича – бил вземал хранителни добавки и затова излизат проби с наркотични вещества, но по думите на адвоката има чатове, в които Николов говори и обсъжда въздействието на различни видове наркотични вещества.

Адвокат Марин Марковски прогнозира, че делото за смъртта на Милен Цветков ще започне след Нова година.

При всички случаи, то няма да п… Прочети повече Припомняме, че според различни експертни мнения обвинението на прокуратурата няма да издържи – именно защото се търси умисъл в случая. Това обвинение обаче, ако бъде прието от съда, значи от 10 до 20 години затвор, както и лишаване завинаги от право Николов да кара автомобил. Иначе непредумишлено убийство е с по-малко наказание. Менков уточни, че като представител на наследниците на Милен Цветков ще подкрепят прокуратурата, а застрахователите ще изплатят обезщетение на семейството му. И предположи, че може Николов да бъде признат за виновен, но без умисъл т.е. да има по-ниско наказание – т.е. от 5 до 15 години затвор.

Адвокат Менков добави и, че категорично няма ситуация, при която Цветков е щял да оживее при оказване на медицинска помощ на секундата. Някои от вещите лица са казали, че дори ако имало операционна зала на кръстовището, пак е нямало как журналистът да оцелее.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 45849

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече