Независим депутат: Ако БСП продължава по този начин, ще има необходимост от нова прогресивна лява партия

- Advertisement -

Шестима депутати напуснаха групата на БСП. Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов. А днес те предложиха данъчна преференция на работещите, които получават доходи от минимална работна заплата.

Ако ръководството на БСП продължава по този начин, явно ще има необходимост от прогресивна лява партия. Това ще го кажат хората, които ще възложат създаването на един такъв политически проект. В момента сме се концентрирали върху това да предложим промени в законите, които са са отражение на това, което искат хората„, каза независимият депутат Красимир Янков в студиото на „Денят ON AIR“.

Народният представител припомни, че вече имаше предложение, което е свързано с Изборния кодекс.

Нали всички подкрепят желанието за мажоритарен избор. Ето, ние сме направили предложение. Партиите да предложат листите от своите членове, но да отпадне бонусът за водача. Да няма 7-процентна бариера. И хората, които гласуват за съответната листа, да решат кой да ги представлява в парламента“, коментира още Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че всички депутати, напуснали БСП, заедно предлагат изменението в Изборния кодекс.

„Това предложение, което внесохме, е правено и преди, но беше отхвърлено от кабинета „Борисов 2″. Предложението е за тези, които са работещи на минимална работна заплата, на годишна база до дохода на тези минимални работни заплати да могат да възстановяват предварително взетия данък – тези 10%“, подчерта независимият депутат.

По думите му това е прогресивна лява политика. 

„Ние напуснахме заради несъгласието си с водената политика. Аз се опитах да променя партията. С колегите излизаме на гола поляна, за да браним идеите си“, категоричен е Янков.

Източник: Dnes.bg

Прегледана: 41094

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече