„Отровното трио“ са категорични: БСП не е алтернатива на ГЕРБ

- Advertisement -

Едни от лидерите на протеста срещу ГЕРБ – членовете на „Отровното трио“, не смятат БСП за алтернатива на управлението, стана ясно от тяхно интервю пред „Свободна Европа“ днес. Те се обявиха в подкрепа на политическа формула „Всички срещу ГЕРБ“, но без социалистите и ДПС, съобщава „СЕГА“.

Според Николай Хаджигенов БСП и ДПС са съучастници на ГЕРБ. Велислав Минеков обясни, че никой не може да бъде алтернатива на ГЕРБ, но всички формации трябва да извървят пътя да сближаването си, за да се формира такава алнернатива. От неколкократните изявление на колегите му стана ясно, че БСП отново не влиза в сметките им.

Арман Бабикян пък обясни, че не одобрява присъствието на Христо Иванов в кабинет на ГЕРБ, но одобрява действията му сега; по същия начин одобравял и Мая Манолова в момента, която навремето заяви, че е предложила Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Всички тези разсъждения отново бяха в контекста кой може или не може да е алтернатива на властта.

„Ако цената да свалим ГЕРБ и да превърнем държавата в съвременна европейска държавата е ние да нагазим в калното блато на политиката, което у нас е превърнато в мръсна дума, вместо в нещо съзидателно, ако това е цената, която трябва да плати всеки един от нас, то ние вероятно ще я платим“. Това пък каза Хаджигенов по повод евентуално влизане на тримата в политиката.

Прегледана: 42133

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече