Иво Сиромахов: „Има такъв народ“ ще развали играта на политиците в парламента

- Advertisement -

Влизането на „Има такъв народ“ много ще развали играта на политиците в парламента. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ писателят, сценарист и телевизионен водещ Иво Сиромахов. По думите му партията на Слави Трифонов „ще разбута къщичката, която така добре са си подредили в продължение на толкова години хората, които привиждат в политиката единствено възможност за далавера“.

Иво Сиромахов заяви, че всеки вижда, че има огромна корупция, но на лично ниво търпимостта към корупцията е много висока. „Всеки гражданин по някакъв начин е готов да участва в дребна корупционна схема като например, когато те спрат катаджии, да дадеш 20 лева, да имаш човек някъде. Така проблемът става много сериозен, защото именно тази среда създава този тип политици. Това е тяхната естествена хранителна среда“, отбеляза Сиромахов.

Ако корупцията постоянно я подхранваш с личното си участие в нея, тя ще продължава вечно„, убеден е телевизионният водещ.

Според него това винаги ще държи в обществото състояние на протест, тъй е нормално другите хора да не търпят.

Сиромахов смята, че причините за протестите и за „огромното обществено недоволство, което е абсолютно справедливо, са по-дълбоки, отколкото изглеждат привидно. Причината не е в това, че някакви лоши хора са дошли и тормозят горкия, изстрадал народ. Причината според мен е в манталитета, който създава много добри условия за точно такава политика, за точно такава обществена среда“, каза Сиромахов.

„В България битува схващането, че всеки може да стане политик, че не се изисква ценз. Това е дълбоко погрешно и води до това ние да имаме министри като Данаил Кирилов, председатели на парламента като Цвета Караянчева, лидери на партии като Корнелия Нинова, Валери Симеонов и Веселин Марешки. Това са хора, които нямат нищо общо с политиката. Те са много далеч от онези знания, умения и образование, които би трябвало да имат, за да станат политици“, коментира още Иво Сиромахов.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 43362

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече