Вежди Рашидов избухна: Досега 100 пъти да съм глобил протестиращите

- Advertisement -

„Държавата не е само ресторанти и театри. Трябва да разберем и да осъзнаем, че има тежка болест и трябва да запазим хората живи – основно. Никаква файда няма от забогатяващ ресторантьор мъртъв, отколкото жив – по-беден.“ Това заяви председателят на комисията по култура и медии в Народното събрание и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

По думите му правителството ще отпусне 30 млн. повече за култура.

Рашидов посочи, че според него е грешка, че досега Министерството на културата не е глобило протестиращите, които замерят с яйца сгради – паметници на културата. По думите му това е отговорност на сегашния министър Боил Банов и той трябва да го направи.

Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага, е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата“, каза депутатът пред bTV. 

„Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави – това е по-важното. Аз го направих министър, а премиерът го назначи“, отбеляза Рашидов по адрес на Боил Банов.

За премиера Бойко Борисов и събитията около него през последните месеци народният представител от ГЕРБ коментира, че „има недъзи, но и стотици добри неща и ако това не го признаем, ние сме един черноглед народ“. „Грешка е например, че може да излезе на министър-председателя запис от дома му. Това е недопустимо за нито една държава“, добави той.

Според него, недопустимото е да се анализира какво е говорил Борисов зад вратите на дома си, тъй като това е негово право. А що се отнася до ситуацията с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и думите по неин адрес във въпросният запис, бившият министър на културата заяви, че тя и премиерът „са си простили“. „Разбраха се, че може да е монтаж. Тя му се сърди, известно време сигурно ѝ е било неприятно, Борисов я прегърна. Има грехове, има и прошки“. поясни Вежди Рашидов.

Източник: „Банкеръ“

Прегледана: 44919

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече