Злокобно: Жителите на българско село измират по списък отпреди 30 години

- Advertisement -

Ловешкото село Български извор е белязано от зловеща мистерия, а обитателите му тръпнат за животите си след смъртта на седмина мъже от един и същи випуск.
 
Всичко започна през 1979 г. Тогава бяхме в трети клас и дружинната ръководителка в училище „Васил Левски“ предложи да поставим списък с имената си в бутилка, която да заровим в корените на брезичка“, връща се назад в годините Румяна, жителка на Български извор. Пъхнали листа в шише с олио, защото то запазвало написаното дълго време. Класът им не бил първият в учителската инициатива да се напълни дворът с дръвчета, посадени от деца чавдарчета, преди да станат пионерчета. Началото поставили момчетата и момичетата от набор 1968 г. с обща снимка в бутилка, която закопали също в корените на бреза. Румяна припомня, че поредицата смъртни случаи на момчета от класа тръгнала от Николай Начев, разказва „Ретро.бг“

Едва 10-годишен, бил блъснат от уазка и загинал на място. „Бяхме твърде малки, за да осъзнаем трагичността на загубата“, казва жената. След 8 години Ахил Ангелов се пребил с мотор. Плакали безутешно, но още не съзрявали прокоба в ненавременната му кончина. През 1995 г. и Свилен Нейков, на 26 г., се преселил в отвъдното. Станал жертва на пътен инцидент след кавга с жена си. Ядосан, палнал колата, но не стигнал далече. Блъснал се в мантинела в местността Родинец. В злокобния списък на мъртвите Альоша Костадинов влязъл през 2003 г. След прощаването с Альоша решили да направят курбан, да омилостивят тъмните сили, чиято намеса започнали да подозират. Повикали свещеник да изпълни ритуала, както си му е редът. Принесли в жертва риба.

През следващите две години пекли агне, но най-лошото не спряло. Само дето вместо през 8 почнали да измират през 4 г. Следващият – Стоян Николов, си отишъл твърде нелепо през 2007 г. Отбил колата си в аварийното платно близо до Ябланица, когато отзад го връхлетял автомобил.

След неговата кончина някой от оцелелите съученици се сетил за оня списък, заровен в бутилка. Попитали отчето какво да сторят, пък той ги посъветвал да го изкопаят, изгорят и да пуснат пепелта в течаща вода. Две години по-късно прокобата не секнела. Красимир Борисов полетял от скелето на строителен обект в София. Последен (засега) се споминал Марин Маринов през 2012 г. Той всъщност е единственият, отишъл си от болест – покосил го инфаркт. Румяна и всички от випуск 1969-а обаче мислят, че само изглежда така. Защото той бил човекът, който извадил злокобната бутилка със списъка след разкопаването.

Източник: „Ретро.бг“

Прегледана: 45894

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече