Слухове: Военни тайно подготвят новата партия на Радев, търсели нов Цветанов

- Advertisement -

Бъдещата партията на президента Румен Радев тайно набира скорост, въпреки че не се реализира до края на лятото, както прогнозираха различни социолози. Различни военни и хора от бившите служби отдавна работели по проекта и даже наскоро имали секретна сбирка в Казанлък.

Според слуховете един от основните моторите на новата формация, която се кове в момента, бил бригаден генерал Димитър Шивиков, пише lupa.bg.

От 2015 година той е цивилен гражданин, но на практика се изявява в публичното пространство като военен. Шивиков командваше 61-ва Стрямска механизирана бригада, част от която е и казанлъшкото военно поделение. Това дава обяснение защо въпросната тайна спявка се е състояла точно в Казанлък.

„Не случайно ген. Шивиков беше един от най-активните на протестите срещу властта през лятото. Той вървеше като фронтмен, беше на първа линия, когато полицията извади сълзотворния газ, буташе джиповете на жандармерията… Шивиков винаги е бил срещу това управление, защото те го махнаха”, припомниха разузнавачи.

Основният проблем пред „инженерите” на новия проект бил липсата на човек със сериозен политически организационен опит. С две думи – липсвал им техният „Цветанов”, който да обиколи страната и да учреди структурите по места. Това била основната причина партията да се бави вече толкова време.

Рано или късно обаче формацията на Румен Радев щяла да бъде факт, за да го издигне за втори президентски мандат. Вече е повече от ясно, че БСП най-вероятно няма да застане зад него заради търканията между държавния глава и лидера на социалистите Корнелия Нинова. Според последните политически слухове, описани във в. „Уикенд“, Нинова щяла да номинира себе си, само и само да отклони гласове от Радев и да го спъне за втори мандат. 

Източник: „Марица“

Прегледана: 44458

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече