Лидерът на МВР синдиката Валентин Попов: Управляващите гасят пожар с кофа бензин

- Advertisement -

Може да се стигне до ескалация на напрежението, предупреди синдикалният лидер

С протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание синдикатите в МВР ще напомнят, че искат 30-процентно увеличение на заплатите. От синдикалната федерация на служителите не изключват организирането на нов национален протест. Палатковият лагер и изложбата ще останат пред сградата на парламента до края на седмицата. Ще бъде показан снимков материал за работата на полицаите на първа линия по време на пандемията.

„Не бяхме фиксирали процент в исканията. Искахме преговори между равнопоставени партньори. По време на преговори се правят отстъпки. Факт е обаче, че по тази тема преговори не се състояха“, заяви пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

Относно предложението част от средствата за по-високи възнаграждения на полицаи и медици да дойдат от пренасочване на средства за детски надбавки, Попов поясни, че „тази провокация си има автори и те са се подписали„.

Провокацията може да е умишлена и съзнателна, но може и да е извършена, без да се предвидят последствията, смята Попов.Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕС

„И като граждани, и като хора можем да кажем, че в чисто морален план тези хора загубиха правото да представляват когото и да е„, посочи той в предаването „Преди всички“. 

Идеята да се прехвърлят пари от детските надбавки към полицаите Валентин Попов нарече „идиотска“ и коментира: 

Това вече надхвърля категорията обида. В този случаи колегите побесняха съвсем основателно.“

Попов не изключва да се стигне до ескалация на напрежението. „Наистина е изключително безотговорно да се заиграваш с такава тема по този начин. Тези хора са в положението на човек, който се опитва да загаси огъня, който сам е запалил, с кофа бензин“.Снимка: БГНЕССнимка: БГНЕС

Създава се напрежение между родители, здравни работници и служители от сектор сигурност, категоричен е Валентин Попов.

Ако няма решение на проблема, което повече или по-малко да ни устройва, след края на седмицата ще помислим за следващ национален протест, декларира той.

Попов заяви, че са предвидим синдикат и са били твърде толерантни, но всичко си има граници. „Търпението ни също. /…/ Направихме повече от достатъчно жестове на добронамереност. Очевидно това е било наша грешка.“

Прегледана: 43764

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече