Сирийски рецидивист преби и изнасили 18-годишно момиче в София

- Advertisement -

Чужденецът нападнал младата жена в столичния квартал „Свобода“

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан 44-годишен сирийски гражданин. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление,  съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Сириецът е обвинен в това, че на 23.11.2020 г. около 20:00 часа в жк. „Свобода“, гр. София, изнасилил момиче на 18 години, като го принудил към това със сила. Обвиняемият нанесъл удари с ръце по тялото и главата на пострадалата, като ѝ причинил частични отчупвания на два зъба, кръвонасядания и др

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като мъжът е бил осъждан за тежко умишлено престъпление и е бил лишен от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

Престъплението, за което сириецът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 26.11.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на изнасилвача за срок до 72 часа. Предстои утре, 28.11.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Източник: Dunavmost.com

Прегледана: 50999

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече