Калоян Методиев: Нивата на омраза към Борисов са чудовищни

- Advertisement -

Според политолога и Радев, и Борисов не отчетоха политическите реалности

Отчетохме нива на омраза към Бойко Борисов, които са чудовищни. Моделът на управление на правителството минава през идеята за оцеляване. Отлагането на датата на изборите е политически авантюризъм и това ще има висока цена. Не трябва да се мисли за подобен сценарий.

Това заяви пред БНР Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, политолог и директор на Институт “Рего”.

Калоян Методиев, снимка: „СЕГА“

Данните от последното изследване на института показват нагласа за повишаване на избирателната активност. Подобни прогнози витаят в пространството вече месеци наред, след избухването на антиправителствените протести.

Методиев не пропусна да отправи критики и към президентската институция, към която доскоро беше част. Според него присъствието й се изчерпва с критично говорене към правителството. Методиев отрече да стартира политически проект. Мотивът му – липсата на време.

Освен това трябва и капацитет“, уточни той и добави, че се вижда „взаимно намигване“ между президента и определени партии от протестите.

И Радев, и Борисов не отчетоха политическите реалности, заяви политологът във връзка с проектите им за промени в Конституцията.

„Единият искаше да прави конституционни промени, без да има политическите инструменти за това, а единствено с идеята да се хареса на някаква част от населението. Другият предложи конституционни промени с идеята да спечели няколко месеца. Спечели ги! Резултатът е нула. Пародия!”, отсече Методиев.

Той определи локдаунът като “глупав”. Според него мерките няма да доведат до съществено подобряване в ситуацията и категорично заяви – училищата е трябвало да бъдат затворени първи.

Според него контролът на прилагането на мерките е под всякаква критика:

„Имаме проблем със спазването на досегашните мерки, а не толкова с въвеждането на нови. Нямаше смисъл да се затварят кафенетата и заведенията. Можеше да работят и хората да да се хранят там, но при спазване на мерките“.

Той определи помощта от държавата за губещите заради мерките бизнеси като пропагандна:

Държавата в момента не помага, важното е да не пречи. Има форма на самоорганизация, която е въпреки държавата“.

Източник: Frognews.bg, БНР

Прегледана: 47649

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече