Плевнелиев за Радев: Той тотално обезсмисли президентската институция. Кръгла нула!

- Advertisement -

Не искам да говоря с Румен Радев, защото се вбесявам. Той тотално обезсмисли президентската институция. Нищо, кръгла нула, няма доверие, плюене на държавата денонощно и вече нямам надежда, че нещо ще се промени. Нека да питате медиите, какво нещо е свършил за 4 години? По време на пандемия той не си мръдна пръста. Разбирам защо не дава решения – защото няма екип! Той направи комунистическо изказване пред протестиращите като Ленин и ходи по партийни събирания.“ Това заяви Росен Плевнелиев пред БНР.

През лятото имаше голямо отпускане. Сега сме във втори етап на пандемията. Влязохме неподготвени. Най-жалкото е, че има хора, които не могат да получат болнична помощ. Наяве излизат всички проблеми. Например, как функционира Спешна помощ, защото лекарите не знаят какво му е правено преди това на даден човек. Спешната помощ в Румъния работи на европейско ниво. Имаше страшно много хора, които не получаваха нужната помощ. Има предостатъчно болници, лекари, дават се много пари. Организационно е нужна дълбока реформа“, заяви още той. 

Радвам се, че имаме бюджет покрай всички протести. Служебните министри не могат не могат да изхарчат един лев. Ако го направят, стават клиент на прокуратурата. През март и октомври ще имаме тежко политическо противопоставяне, но са заложени достатъчни буфери“, заяви Плевнелиев.

Източник: БНР

Прегледана: 46878

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече