Политолог: Изповедта на Борисов пред германската медия е признание за капитулация

- Advertisement -

„Интервюто на премиера Бойко Борисов пред германския вестник Frankfurter Algemeine Zeitungе е признание за една капитулирала политическа система. Система, която не може да роди убедителна политическа алтернатива, въпреки осезаемата потребност на мнозинството от такава.“

Това заявява политологът Страхил Делийски.

Страхил Делийски

„Публиките на това интервю излизат извън националните ни граници. Но вие поставяте един много важен въпрос – какво „върви“ пред народа. Тук смятам, че Борисов има много сериозен проблем. И той е, че публичният му образ и поведението му са абсолютно неадекватни за т.нар младо поколение“, обяснява политологът пред „Дневник“.

Просто Борисов и младите населяват различни културни, естетически и познавателни вселени. А тези „млади“ ще оформят огромния корпус на бъдещите гласоподаватели.

„Не знам дали екипът около министър-председателя не си дава сметка за това, или си дава, но не го смята за проблем, защото властовият хоризонт на Борисов е достатъчно къс. При всички положения обаче, Борисов се опитва да черпи обществена подкрепа чрез силно поляризиращо говорене. Говорене, което се харесва най-вече на собствената му агитка“, смята Делийски.

„Говорене, което произтича от разбирането, че тази агитка ще му бъде достатъчна, за да спечели изборите. И трябва да признаем, че тук той е прав. Което е и признание за една капитулирала политическа система“, категоричен е той.

Източник: „Дневник“

Прегледана: 48184

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече