Политолог: Отсега е ясно, че който загуби изборите ще обвинява опонентите си в тежки изборни манипулации

- Advertisement -

Екстравагантните идеи, като секциите на открито, могат да превърнат парламентарните избори у нас в една огромна бутафория, това не бива да бъде допускано. Това заяви политологът Стойчо Стойчев в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков по Bloombergtv.

Стойчев коментира темата в контекста на насрочването на изборите у нас за 28 март. Според него вотът най-вероятно ще се проведе в рамките на кризата със заболяването, тъй като едва ли до март ще има значително подобрение на епидемичната обстановка. 

По думите на политолога “отсега е ясно, че който загуби изборите ще обвинява опонентите си в тежки изборни манипулации”.

“Гаранцията за честността на изборите не са нито машините, нито камерите, а това всяка от основните партии да има представител в секционните комисии”.

По отношение на пандемията и мерките у нас политологът заяви, че е добре да следваме по-стриктно указанията на институциите, защото те прилагат предварително тествани и обиграни сценарии.

„Мерките и техниките, плюс ваксините, станаха повод за много дискусии, но те са излишни – не бива да се води полемика за неща, които просто трябва да се изпълнят“.

Източник: bloombergtv.bg

Прегледана: 47014

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече