Решено: Извършваш незаконна сеч – полагаш между 40 и 200 часа общественополезен труд

- Advertisement -

Освен с глоба, незаконната сеч вече ще се санкционира и с полагане на общественополезен труд. Решението взе парламентът на второ четене, на което прие промени в Закона за административните нарушения и наказания. Новите промени ще влязат в сила година, след като бъдат отпечатани в държавен вестник.

Чрез тях безвъзмездният труд в полза на обществото ще се признае като административно наказани, каквото е и глобата. Освен него осъдените ще може да получат от съда и други наказания.

Снимка: Sevlievo Online

Часовете, които ще се наложи осъденият да отдаде за общественополезен труд, ще са между 40 и 200 годишно, за не повече от две последователни години. Те ще се изпълняват от пробационната служба по настоящ адрес. Осъдените няма да имат право да извършват общественополезен труд при частни фирми, а само в държавно предприятие „Фонд затворено дело“ или утвърдени от пробационният съвет. 

Часовете работа също ще се определят спрямо Кодекса на труда. Това означава, че наказанието ще възлиза на до три часа в извънработно време или цял работен ден, ако е почивен на осъдения от редовната му работа. Ако е безработен могат да му бъдат възложени максимум 56 часа труд месечно. 

Източник: „Марица“

Прегледана: 44451

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече