Адвокат Емил Георгиев уточни: Истинският дебат е „нужен ли е главен прокурор?“

- Advertisement -

Истинският дебат е нужен ли е главен прокурор. Нужна ли ни е такава длъжност-токова безотчетна и безконтролна. Това каза адвокат Емил Георгиев по 7/8 ТВ.

Това е истинският политически дебат на правосъдието. Те не казват, че записите са фалшиви. Не казват кой изрича думите. Казват, че съобразно разговорите, не са казвани определени думи в тяхно присъствие.

Но дали го е казал или не е съвсем друг въпрос. Като са тръгнали да проверяват фактите, това се случва за първи път, да бяха публикували протоколите или извадки от тях. Нали го правят при Бобокови, Арабаджиеви, Баневи и т. н. Тук само приказки, а искат да им вярваме. Те нямат никакъв кредит на доверие.  Ние не разбрахме Караянчева да се е почувствала унизена или обидена.

Имаме невероятни структурни проблеми. Ето такъв отказ за образуване на досъдебно производство, трябва да подлежи на съдебен контрол. Има много хора, които са пострадали от престъпления и е пълно с разследващи прокурори, които казват, че не са се събрали доказателства за извършено престъпление. Пострадалите трябва да могат да обжалват отказите за образуване на досъдебно производство.

В съда е правосъдието. В Прокуратурата се изпълняват поръчки. Време е да се скъса тази порочна верига и прокуратурата трябва по-сериозно да се контролират. Ако прокуратурата не е на мястото си, имаме нужда от съд, който да е на място.

Източник: 7/8 ТВ

Прегледана: 45086

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече