Здравният министър успокои: Хладилни камиони на „Пфайзер“ ще докарат следващите пратки от ваксината

- Advertisement -

Няма никакъв проблем в това, че бусове за хранителни продукти са транспортирали първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата – „Пфайзер“.  Количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната. Това обясни здравният министър Костадин Ангелов.

Той отново разкритикува авторите на иронични коментари. Повод за тях бяха брандираните бусове на частна фирма за производство на колбаси, с които се транспортираха вчера първите дози ваксини до Пловдив, Бургас и Варна. Министърът подчерта, че шегите „разколебават хората и докосват страховете им“.

Източник: Dunavmost.com

В този живот остава това, което сме направили. Не остават коментарите„, каза Ангелов пред БиТиВи, като поясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, а освен това в кашоните с ваксините е имало сух лед, който да ги поддържа.

Министърът не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само „Пфайзер“, но в началото на следващата година се очаква да се включи и „Модерна“ със своя продукт.

Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество„, посочи здравният министър.

Тази сутрин той първи у нас се ваксинира срещу коронавируса. „При мен нито една от очакваните реакции не срещнах, чувствам се изключително добре“, заяви Ангелов и добави, че температурата му последно е била 36,7 градуса.

Източник: „Банкеръ“

Прегледана: 41844

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече