Хотелиерите не искат Ангелов да им говори за морал, вирусът нямал работно време

- Advertisement -

От БХРА сме категорични, че когато се говори за морал е добре да се вземат всички обстоятелства, а не йезуитски да се подбират тези, които ни харесват.

Това пише в официално съобщение от БХРА по повод заявената позиция от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, че няма да има разпускане на мерките срещу коронавируса и в новогодишната нощ заведенията и ресторантите в хотелите няма да работят до 00.30 часа.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

„По повод изказването на здравния министър Костадин Ангелов за морала и формата на мерките сме длъжни да припомним следното:

– Формално, хотелите не бяха затворени до 21 декември, но реално не можеха да работят, тъй като работата на заведенията за хранене в тях е забранена. Половинчатата ви мярка бе и незаконна, защото според Закона за туризма хотелите нямат право до работят без действащ ресторант.

Формално и сега заведенията в хотелите са отворени, но реално никой не иска да плати, за да празнува с вечерен час, а работата с рестрикции не е пълноценна.

– Формално вирусът няма работно време и е също толкова опасен в 22 часа, както и в 00:30 часа.

– Формално с постоянно променящи се мерки, липса на сигурност и предвидимост не осигурихте безопасността на българите през последните 9 месеца, но успяхте да съсипете един от ключовите сектори за българската икономика – туризма.

– Ако говорим за морал и сте наистина загрижени за здравето на хората, защо допуснехте половинчати мерки? Защо не затворихте на мига всички бизнеси, включително хотели, магазини за нехранителни стоки и търговски обекти, които не продават стоки от първа необходимост или лекарства?

Морална ли е причината или финансова?

Затворите всичко, ако е въпрос на морал, но ни платете незабавно 20 на сто от оборота за декември и януари, както и 80 на сто от възнагражденията на нашите служители. Защото, ние, работещия бизнес всъщност плащаме заплатите на министрите и политиците с данъците и осигуровките, които внасяме в бюджета. Не бива да забравяте, че не ние сме ваши подчинени, а вие сте наши служители. Отказваме повече да ви плащаме и заплатата, и сметката“.

Източник: Dunavmost.com

Прегледана: 43782

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече