Предизборна рокада в ДПС: Карадайъ пренареди и заместниците си

- Advertisement -

По-малко след като бе преизбран за лидер на ДПС, Мустафа Карадайъ пренареди и заместниците си. Новите зам. шефове на движението са Йордан Цонев, Халил Летифов и Станислав Атанасов. На досегашните си позиции остават Ахмед Ахмедов и кметът на Кърджали Хасан Азис, става ясно от съобщение на партийния пресцентър.

Досега ДПС-лидерът имаше четирима заместници. Те вече стават петима. Янко Янков и бившият евродепутат Филиз Хюсменова обаче не са сред тях. Централният партиен съвет избра и ново оперативно бюро – тясното партийно ръководство. В него влизат Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк, Имрен Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер,  Рамадан Аталай,  Севинч Солокова, Сезгин Мехмед, Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Юнал Лютфи и Янко Янков.

Централният съвет прие и политическа декларация. „Всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание – избор за настоящето и бъдещето. От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата. Ние от ДПС имаме и предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, ние предлагаме програма, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, предлагаме адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз“, посочват от движението.

 В документа се засягат и президентските избори. „Всички български граждани много отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката. Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител. Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката. За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години“.

Изборите през тази година ще бъдат изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти. Докато управляващите са част от кризите, а не решенията, България ще изостава в развитието си от другите европейски държави и все по-трудно ще намира достойно място в региона и в Европа. Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие“, посочват още от ДПС.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 39973

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече