Цветанов поиска ротация на областните МВР шефове за предстоящите изборите

- Advertisement -

Ротация на областните МВР шефове и участие на хора извънпарламентарните партии в секционните комисии за изборите и гласуване по пощата. Това предожи Цветан Цветанов на среща с премиера Румен Радев.   

Консултациите на „Дондуков” 2 за парламентарните избори с извънпарламентарни партии продължават и днес. Държавният глава покани на среща първо „Републиканци за България“, които бяха водени от своя председател Цветан Цветанов. Според него всяка една партия извън парламента трябва да има представители в секционните избирателни комисии, а гласуване по пощата щяло да реши проблема с хората под карантина.

Ние предлагаме да има ротация на всички областни директори на МВР. Това ще даде възможност да се прекъснат зависимостите и определени други интереси, които определени хора на място биха могли да упражнят”, каза Цветан Цветанов.

Радев се срещна и с партия АБВ, откъдето призоваха за промяна в датата на вота, предава Нова. Консултациите в президентството ще продължат и следобед.

Целта на тези консултации е да се чуят мненията на политическите субекти в тези избори, но и най-вече с обединените усилия да се търсят рационални решения за провеждането на изборите, така че да бъде запазено здравето на гражданите, да се гарантира правото на техния вот и да се запази доверието в изборния процес”, заяви Радев.

Източник: „Марица“

Прегледана: 42209

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече