Павел Вълнев: Българите в чужбина искаме електронно гласуване, собствен МИР и правото и ние да бъдем избирани

- Advertisement -

Българите в чужбина искаме простички неща – достъп до вота (по пощата или електронно), собствен многомандатен избирателен район, правото и ние да бъдем избирани. Това пише във Фейсбук бизнесменът и заместник-председател на партия „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

Публикуваме пълния текст на позицията му:

Изгледах внимателно онлайн консултациите на Президента с българските емигранти, по повод предстоящите парламентарни избори. Приличаше на предаване на Bulgarian International Television – BIT. Гласът на хората ни в чужбина за първи път е вдигнат на най-високата институционална височина, благодарение на държавния глава. Това беше мечтата ни преди 6 години, на старта на телевизията.

Днес обаче искаме повече – да участваме, да решаваме, да отговаряме за България, освен за семействата си. Желаем да прагматизираме патриотизма си в полза на българските граждани, не само да го изпяваме в народни песни и да го потропваме в хора и ръченици. Време е не само да рецитираме „Аз съм българче“, но и да го покажем в действие.

Там, където днес живеят два милиона души от българската диаспора, средата е силно конкурентна, законите – железни, уменията и характерът ни – ценени. Кой тук няма нужда от това? Този, който се страхува от нас.

Искаме простички неща, които Конституцията ни гарантира: достъп до вота (по пощата или електронно), собствен МИР (многомандатен избирателен район), правото и ние да бъдем избирани.

Ние от „Републиканци за България“ смятаме, че всичко това е наше право.

И наблюдаваме внимателно кой е против правата ни.

Прегледана: 42287

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече