Георги Марков: Борисов да внимава с „вентилаторите“ в ГЕРБ! Изгонването на Цветанов беше грешка!

- Advertisement -

Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок – два месеца след приключване на работата на парламента. Това поясни пред БНР депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още през 2017 година“.

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори в два тура. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация… Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Марков допълни:

Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“.

Депутатът подчерта, че „няма ГЕРБ без Бойко“.

Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика – „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“.

Според Марков в „ГЕРБ е направена двойна грешка – Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“:

„Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“.

Той нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

Марков е сред най-страстните привърженици на Борисов, но от половин година е ясно, че е в конфликт с Георги Харизанов, който също е много близък на премиера и негов яростен защитник в медиите.

Ето какво каза по БНР Марков за Цветанов, Харизанов и Борисов:

– Кой скара Борисов и Цветанов?

– Кой ги скара – това е много интересен въпрос. Аз съм човек, на който не му отива да говори по партийни въпроси. Не съм член на партията. Не ми е работа да съм съдник на Борисов, нито адвокат на Цветанов. Но аз съм честен човек, аз съм юрист. И когато беше ударен Цветанов, аз имах доблестта и познанията юридически да кажа, че ние не сме 1973 г., когато другарят Тодор Живков и академик Ярослав Радев направиха Закона за собствеността на гражданите – 120 квадрата, нямаш право на второ жилище, само по наследство, ако го получиш, даваш го на децата, ако не – разводи до дупка, за да си запазиш жилището от 120 квадрата. Ние сме в условията на пазарно стопанство, на свободно договаряне и нищо лошо няма един депутат да замени два апартамента, с три деца плюс това, за един.

Скараха ги едни хора, които бяха внушили на Борисов, че може и без Цветанов: „Той прави структури, той ще си обсеби партията“ и така нататък. Дочуваха се тези неща.

За мен така нареченият асансьор в жилището – не знам защо асансьорът да не е в жилището – или трябва да се върнем към някои наши президенти, които са се родили на село и тоалетните са им навънка. Асансьорът беше поводът. Подцениха Цветанов, мислеха, че той ще отиде да бродира при жена си, но той е още млад и направи тези неща.

Двойна грешка в ГЕРБ – грешка на Борисов, че изгони Цветанов, грешка на Цветанов, че говори срещу ГЕРБ. От там нататъка резултатите от изборите ще покажат кой крив, кой прав. Но изгонването му беше грешка на Борисов.

– Кои са тия хора, които казаха на Борисов, че може без Цветанов? Имаше един Ваш пост във „Фейсбук“, който никой не разбра. Нещо казахте за Сачева и Харизанов… (Става дума за следните думи на Марков: „С Харизанов и Сачева ГЕРБ е обречен. Ако Борисов си ги харесва, халал да са му. Въпрос на вкус. Каквото можах, направих за ГЕРБ заради Бойко и красивите герберки!“ – бел. ред.)

– За Сачева много се ядосах, че беше изрекла едни думи през 2013 г. за ГЕРБ, които сега звучеха по площадите. Намерих като мъж и кавалер сили да й се обадя и да й се извиня. Казах, че това е било просто емоционално. И тя ми прие извинението.

За Харизанов го казах, обаче те моля да ме извиниш – поел съм абсолютно джентълменска дума пред Борисов да не го коментирам този човек в медиите. Ще се удържа още два месеца. „Вентилатор“ ли ще бъде, ще проветрява ли, какво ще прави – Бойко ми каза: „Брат ми, казвай ми на мене, ако нещо имаш.“

И затова аз съм поел този ангажимент, два месеца остават до края на мандата, и няма да го коментирам в медиите.

– Ама на него му казахте, каквото имате да му кажете, така ли?

– О, много му казах. То беше драматичен разговор между мен и Борисов. Много драматичен. И така, трогна ме Бойко. Трогна ме с този разговор. Това ти го казвам най-човешки. Просто, защото си беше позволил онзи човек да ме коментира някъде, а няма на какво отгоре. И Борисов ме разбра.

– Ще се кандидатира ли Георги Марков пак за депутат?

– Има нови критерии в ГЕРБ – ти не знам дали разбра. Единият – отговарям, ама дрънкам, ставам за пожизнен сенатор – имам глава на раменете си. … Другият критерий, наложен там от обкръжението на Бойко, от така наречените вентилатори, да си не аналогов, а дигитален. Обаче аз съм аналогов и старомоден ветеран от Великото народно събрание.

– Кои са „вентилаторите“ в ГЕРБ?

– Е, нали ти казах, че поех ангажимент пред Борисов да не коментирам това до края на изборите. Имаме 25 години приятелство, не мога сега да строша честната дума, че няма да обсъждам „вентилаторите“. Ако задуха кофти вятър от „вентилатора“, току виж надул платната на Цецо или на друга партия. Требва да се много внимава с вентилацията, защото сега не могат да се отварят прозорците и ако се сбърка с „вентилатора“, може да стане голяма беля. Това в кръга на шегата.

Източник: БНР

Прегледана: 41819

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече