Нова измама: Използват манастири за продажба на амулети за бързи пари и охолен живот

- Advertisement -

Кой ги продава и може ли покупката им да доведе до кражба на данни?

Сайтове-фантоми използват български манастири в продажбата на амулети за богатство. През последните седмици магичните медальони могат да се открият в безброй реклами в интернет. Обещанието е за бързи пари и охолен живот благодарение на вълшебните талисмани, изработени на светите места, съобщава Нова ТВ.

Кой продава амулетите за богатство и може ли покупката им да доведе до кражба на данни?

Охолен живот, без лишения и проблеми, както и край на дълговете. Офертата обещава късмет, щастие, любов и защита от уроки. Но най-вече: бързи пари. И то благодарение на материал, добит в манастири.

Хора, които уж са изпитали ефекта на амулета за богатство, потвърждават за магичните свойства в сайта.

Според указанията в сайта трябва да попълним данните си и да поръчаме. След това на телефонния номер, оставен във формата, трябва да се свърже представител на фирмата, за да се уточнят детайлите по доставката. Искат се възраст и имена на клиента, за да се изготви индивидуален медальон.

Търговецът обещава бързи резултати след покупката на магичния медальон. Освен бързи пари и край на дълговете, амулетът ще трябвада ни донесе и здраве.

Амулетът е личен и се изработва индивидуално за всеки след наричане по име. Започва да действа в унисон с енергията ни след древен ритуал от наше име, става ясно още от рекламата.

От консултация с търговеца по телефона става ясно, че за да можем да постигнем всичко това в кратки срокове обаче ще са нужни три, а не един амулет. Така вместо обявената сума в сайта, цената на благополучието скача тройно. 

А от къде идва свръхсилата, вградена в амулета?

Снимка: Traffic NewsСпоред някои от рекламите материалът за медальоните се взимал от три манастира в България, а тайната на неговата енергия се дължал на молитвите на Св. Иван Рилски.

В светата обител в Рилския манастир дори не са и чували за магичните амулети. Според архимандрит Макарий става дума за измама.

„Такива практики може да има, защото винаги има хора, които злоупотребяват, но по никакъв начин не са съвместими с учението на църквата. Онова, което нашата вяра и християнският закон проповядват е трудът, който благоускрасява, който възпитава и резултатът от него е онова, което наш ни храни, а не неща, на които им се придава магически произход. Със сигурност има хора, които го правят и го използват за лична облага, но както се казва в светите писания „по делата ще ги познаете” – делата, когато са неблагочестиви, е ясно тази идея от кого идва – не е от Бога, не е от нашия Христос“, казва архимандрит Макарий.

„Религията отрича всякакви магически действия, категоричен е монахът от Рилския манастир. Житието на Св. Иван Рилски също не включва сюжети, свързани с амулети за здраве и богатство“, разказва архимандрит Макарий.

Експерти предупреждават, че сюжетите с манастири, светии и древни или религиозни ритуали се използват, за да печелят доверието на хората.

Проверка показва, че сайтовете, в които се рекламират амулетите за богатство, са десетки и са със сходни послания и снимки. Всеки детайл в тях води към покупка. Магичните свойства на медальона например се потвърждават от доказани психолози, лекари и финансови анализатори.

Източник: Dnes.bg

Прегледана: 43648

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече