Павел и Румен Вълневи бяха домакини на среща с представители на бизнеса, обществените организации и изявени личности от Чикаго

- Advertisement -

На 15 и 16 януари 2021 г., в офиса на Америфрейт в Чикаго, Павел и Румен Вълневи бяха домакини на разговори с представители на бизнеса, на обществените организации и с изявени личности от Чикаго.

Поканите бяха отправени от членове на новосъздадената политическа партия „Републиканци за България“, сред които Любо Крулев, Станислав Станимиров, Иван Тодоров и др. В поканите бе записано: „Мотивът на срещата е беседа, не е агитация и всички са добре дошли, дори да симпатизират на други партии“, пише Eurochicago.com.

Срещата премина в непринудени разговори за това какво е нужно да се промени в политиката на българската държава към всички, които живеят извън България.

Изказани бяха най-разнообразни мнения, като основното бе – как да се чуе по-силно гласът на българите зад граница. Други повдигнати въпроси касаеха може ли се помогне на завръщащите се обратно в Родината и на малкия бизнес там, как да се подобрят консулските услуги тук и административните в България.

Силно впечатление у някои от присъстващите бе оставило неотдавнашното изказване на Валери Симеонов по една от националните телевизии и думите му: „Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление – да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение!”

Участващи в срещата предложиха да се напише протестно писмо и петиция.

От името на екипа на Еврочикаго, Петър Стаматов предложи новаторската идея за електронно-дистанционно гласуване с явен вот, за което преди дни бе изпратено писмо и до президентството (линк). На присъстващите представители на “Републиканци за България” за първи път бе разказано за идеята, която през следващата седмица ще бъде анонсирана и сред други партии, участници в предстоящите избори.

На срещата се повдигнаха въпроси и се проведоха разговори и за външната политика на България, и за сегашния модел на управление. Стана дума за ДАБЧ и за създаване на министерство на външните българи. Обсъдиха и други въпроси, като основен и най-съществен бе този за демографската криза.

Направени бяха предложения подобни разговори да станат регулярни, като някои от тях да се проведат и виртуално в Zoom.

Прегледана: 42097

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече