Цветан Цветанов: ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори на изборите

- Advertisement -

Цветан Цветанов спази традицията и регистрира новата си партия „Републиканци за България“ първа за предстоящите частични местни избори, предаде БГНЕС.

Бившият втори в ГЕРБ, заедно със свои съпартийци внесе в ЦИК 7 364 подписа и регистрира кандидати за всички 12 населени места, от които 2 общини, където ще се проведе избор на 28 февруари.

„Убеден съм, че в някои тези населени места ще имаме съответната изборна победа“, смята Цветан Цветанов.

Относно определената вече с указ на президента дата за парламентарния вот – 4 април, която предизвика и някои негативни реакции, той коментира: „Много са споровете по датата. Аз смятам, че оттук нататък няма какво повече да я коментираме. Всеки трябва да се съобрази с обявената от президента дата, защото това е негово конституционно право, от което той се възползва. Всички политически субекти просто трябва да се подготвим и представим най-добрите си управленски програми, за да бъдат информирани хората“.

Както и по време на консултациите при държавният глава, Цветан Цветанов отново заговори за липсата на здравен протокол непосредствено преди вота, както и „липсата на чуваемост“ по темата за гласуване по пощата за българите в чужбина. Като „наложително“ той определи и неговото предложение за ротация на областните директори на МВР. „От страха, който витае в момента и начина, по който бяха проведени изборите през 2019, имаме съответните притеснения. Бих искал да спомена конкретна община Гурково, където действително бяха извършени съответните манипулации и задкулисието, което беше осъществено на най-високо ниво между ГЕРБ и ДПС. Това е нашето притеснение. Виждаме, че ротацията е добре възприета от страна на премиера, защото при обиколките, които прави в страната той ротира министрите, които го съпътстват“, каза още Цветан Цветанов.

На въпрос позовава ли се на собствения опит, когато говори за евентуални нарушения в честността на изборите, той отговори: „Никога досега ГЕРБ не е провеждала парламентарни избори и не е участвала в подготовката като част от изпълнителната власт. Моите притеснения са, че 2021 ГЕРБ ще проведе за първи път избори, а ние видяхме в конкретния пример с Гурково, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори в тези избори и ще могат да направят това, които всички ние искаме да не се случва“. 

Прегледана: 42198

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече