„Франс прес“: Борисов се появи пред българските медии след 6 месеца мълчание

- Advertisement -

Българският премиер Бойко Борисов наруши шестмесечно мълчание пред местните медии днес, отговаряйки на въпроси за първи път, след като през юли избухна вълна от улични протести срещу корупцията, отбелязва „Франс прес“

Отговорите му на журналисти дойдоха след изненадваща намеса по време на седмичната пресконференция на Националния оперативен щаб за борба с коронавирусната зараза, пише „Франс прес„, цитирана от News.bg

Той защити решението за затваряне на ресторанти, кафенета и търговски центрове, като посочи, че новият британски щам на COVID-19 представлява „огромен риск“ за България въпреки липсата на потвърдени случаи на наша територия в момента и намаляването на броя на заразените като цяло.

Той каза, че мерките на България я правят „малък оазис“ в сравнение с по-строги мерки на други места в Европа.

„Можете ли да си представите, ако бяхме наложили вечерен час в 18 часа от днес“, каза Борисов в своя специфичен стил.

Борисов избягва въпросите на български журналисти от началото на юли миналата година, не участва в пресконференции и излъчва само изявления в каналите си в социалните мрежи.

Оттогава официалната му страница във „Фейсбук“ се превърна в основното му средство за комуникация, излъчвайки ежедневните му пътувания с джипа му из страната и показвайки го как се ръкува със строители на пътища и собственици на фабрики.

Няколко неотдавнашни предавания предизвикаха шум, след като го показаха да не носи маска и прегръщащ хора, които се тълпят около него, за да се снимат.

Когато го попитаха днес за тези инциденти, той сви рамене и отговори: „Хората са тези, които идват при мен.“

„Нека ме глобят“, отсече той.

Традиционно високият личен рейтинг на Борисов спадна до около 30 процента след поредица скандали и масовите улични протести заради корупцията през лятото.

Трикратният премиер намекна, че няма да се стреми към четвърти мандат на парламентарните избори на 4 април.

Източник: News.bg

Прегледана: 43278

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече