Скандално: Оскверниха гроба на Стоянка Мутафова, Муки моли за човещина

- Advertisement -

Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева ще подаде жалба до общинското предприятие Гробищни паркове след вандалския акт срещу гроба на майка й.

Преди дни неизвестни оскверниха надгробната плоча на актрисата и откраднаха месинговия кръст. „Интуитивно усещах, че нещо ще се случи с гроба на майка ми“, сподели Мария Грубешлиева пред bgonair.bg.

С ужас дъщерята на Мутафова установява посегателството. Предполага, че зад грозната постъпка най-вероятно стои човек, който иска да продаде кръста за пари, тъй като стойността му се изчислява на около 500 лева. Със сълзи на очи дъщерята на Стоянка Мутафова споделя, че хората са изгубили най-важното – човещината.

То е такова безобразие, не мога да го изкажа, грозна картина, но нищо чудно в нашите времена. Много малко са хората, за които има нещо свято. След като можеш да посегнеш на кръст и нямаш страх от Бога, това означава, че няма нищо свято„, допълва Муки. Тя е убедена – подобна постъпка няма да прости, не би го направила и майка ѝ.

Тленните останки на обичаната актриса са положени в общ гроб с обичания й съпруг Нейчо Попов. Година след смъртта ѝ, дъщеря ѝ все още не може да преодолее болката от загубата и е убедена, че времето не лекува.

Източник: „Марица“

Прегледана: 41758

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече