Архимандрит Дионисий: Избори, правени от Борисов, със сигурност ще са компрометирани (ВИДЕО)

- Advertisement -

Протестът не е искал само оставки. Протестът искаше пълно демонтиране на модела „Борисов“, партия ГЕРБ и цялата шайка на олигархично задкулисие. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ архимандрит Дионисий, коментирайки изминалите 200 дни на антиправителствени протести у нас.

По думите му това на предстоящите парламентарни избори на 4 април може да стане с участието на една голяма гражданска активност в тях. „Ние знаем, че избори, правени от Борисов, няма да бъдат редовни. Те със сигурност ще бъдат твърде компрометирани. Имаме една мечта – би било добре следващият 45-и парламент да бъде междинен и да подготви едни нормални избори и заедно с президентския вот, да се явим отново на парламентарни избори, които могат да бъдат далеч по-показателни за това какво иска обществото„, отбеляза отец Дионисий.

На протеста се произнасят и тези слова: всички партийни, непартийни формации, коалиции, граждански сдружения и организации, които участват в такъв процес, да се ангажират с това гражданите оттук-нататък да бъдат предвидени в процесите на страната, обясни архимандрит Дионисий.

Че имаме къса памет, това е поради ред исторически събития или по-точно нереализирали се такива. Та в този смисъл не сме успели да се организираме като едно будно гражданско общество„, смята Дионисий.

„Този протест показва къде са проблемите. Ние няколко пъти отиваме до една сграда – „Информационно обслужване“ АД. Ние искаме това дружество да бъде разформировано. Освен това искаме дисциплинарно наказание за човека, който го оглавява – Михаил Константинов„, категоричен е архимандрит Дионисий.

Той се аргументира, че това е необходимо, „защото поведението му в публичното пространство е повече от безобразно. След посещението си на паметника на незнайния войн, ние открихме паметник на незнайния избирател. Мисля, че протестът твори и сътворява една нова реалност“ убеден е отец Дионисий.

Ето и линк към видео по темата: https://www.facebook.com/watch/?v=237358744693378

Източник: Actualno.com

Прегледана: 42251

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече