Антикризисен сарказъм: 10 бизнеса, които да отворим умно

- Advertisement -

Винаги се радваме заедно с Борисов, когато се хвали, че в България най-добре се управлява корона кризата. Статистики за смъртност и икономически показатели не гледаме, защото са ни сложни и непонятни цифричките.  Но макар да сме радостни и видимо доволни, и ние като Борисов сме максималисти – винаги знаем, че може и по-добре!


Затова предлагаме един кратък списък с приоритетни бизнеси, които да отворим умно, така че хем да работи народното стопанство, хем да не се разболяваме и умираме много-много, защото с прекалено умиране само ще развалим хубавата работа на правителството! 
***
1. На първо място, в спешен оперативен порядък трябва да се отворят лагери за трудоустрояване, но не като нацистките, а някакви хуманни. Ние няма да питаме какво става вътре, защото не сме любопитни. Ще гледаме данните за добавена стойност – щом е за хубаво, ще се научим най-после да работим с числа и статистики. Или просто ще хвалим ръста на БВП. Това е много печеливш бизнес и трябва да го развием. 
Както казват Борисов и оня исторически лозунг – работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот (12 ноември 2020, джипката).
Историческият лозунг навява мрачни асоциации, не защото е грозен сам по себе си, а заради цинизма, с който са го употребявали националсоциалистите – надписът Arbeit macht frei е стоял на входа на лагерите, където естествено никак не са се радвали на труда си хората. Но Борисов не го употребява цинично. Само дето на другия ден (петък 13 ноември 2020) пак се метна на джипката, отиде в Пловдив, изкара болния кмет Здравко Димитров на стълбите пред болницата и се развика на лекарите да го изписват: „Изписвайте го! Здрав е като камък, тествайте го за антитела и го пращайте вкъщи, друг да дойде на неговото легло.“
Такъв ни е той човеколюбец! 

На 27 януари по случай 76-годишнината от освобождаването на Аушвиц външният министър Екатерина Захариева публикува тази снимка с възпометален текст и хаштаг #weremember. Ама не уточни, че на картинката има цитат от Борисов, който също е казал: работата носи свобода! 
***

2. Корида. Това зрелище е заклеймено по света като нехуманно, ала в България ще го хуманизираме. Биковете ще са с маски, тореадорите ще пазят дистанция и местата за зрители ще се запълват до 30% (с тенденция към охлабване). 


3. Гладиаторски битки. Такова едно древноримско зрелище много ще отива на Нашия лидер, който съчетава в поведението си вежливост на руски президент, тежест на турски султан и сладострастие на римски император. И псува като сръбски жупан. Естествено, и тоя бизнес ще го развиваме в хуманна версия. Ще пускаме на стадиона да се бият с дунапренови мечове лидерите на опозицията. Който се представи най-добре, спира да е опозиция и става блажен пържолник. 


4. Търговия с конфискувано имущество. Дайте на прокуратурата възможност да се самоиздържа. Ако се развържат в стопански смисъл ръцете на прокуратурата, тя няма да има нужда изобщо от бюджетна издръжка. После като паднат запорите, олигарсите да си търсят имането, където си искат. 


5. Проскрипции. Този античен бизнес модел пък ще даде възможност на Владетеля да се самоиздържа и да бъде независим от спонсорите на увлеченията му. Ама трудно ще го догодим на хуманизъм.
6. Ако нямате стартов капитал за какъвто и да е бизнес, разхождайте се по новооткрити обекти след урбанистичен ремонт на ремонта. Все някъде ще се спънете или нещо ще се откърти и ще ви цапардоса, или ще заседнете в метрото, или някоя пръскачка ще ви окъпе посред зима – все нещичко ще ви се случи, достатъчно за да осъдите общината и да добиете капитал за малък старт-ъп, както казва Плевнелиев. 

7. Езикови курсове за дипломати парашутисти. Този бизнес може и да не е много печеливш, но ще е инвестиция против излагането пред чужденците. В нашата дипломация консул се става вече или за прокурорски услуги, или за шушу-мушу компенсации. И пращаме езиково неподготвени кадри – някои консули не могат храна, вода и бой да си изпросят като хората. 


8. Търговия с паспорти. Много силен бизнес, особено със служебните паспорти, те са злато! То бизнесът и сега си го има, но има нужда от подкрепа и пълна легализация. 

9. Износ на медиен комфорт. Други велики народи изнасят демокрация, конспирация, ваксини и световен ред. И ние имаме какво да предложим на света!


10. Обири на обирджии, кражби от крадци. Напоследък отново зачестиха мутренските обири, които малко разтройват стопанския живот. А щом съществуват ремонт на ремонта и анекс на анекса, трябва да се помисли и как да се наложи рекет над рекетьорите. 

Автор: Г-н Балев

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 45486

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече