Фандъкова намалява таксата за детска градина. Родителите: Гавра и популизъм!

- Advertisement -

Като гавра и откровен популизъм определиха майки промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги на Столичната община, приети тази седмица от Столичния общински съвет. Според новите разпоредби родителите ще плащат 10% по-ниска такса за детска градина за деца на 5 и 6 г.

„Вместо таксите да се вдигат всяка година до достигане на адекватни нива, така че да се обезпечава по-добре грижата за децата и да има мегдан за отпадане на такси на деца по социален критерий… Абсурдно е. Това е чиста проба популизъм, коментира една от майките във фейсбук групата „Детски ясни и градини в София“.

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Вместо да вдигнат таксите за детските градини и да осигурят адекватни заплати на учители и персонал… те се гаврят с образователната система и хората в нея, коментира друга.За едни намаляват таксите, за други 10000 – едно нищо. Дебилно управление, пише родител.

„Това е едно от най-тъпите решения, които могат да бъдат взети! Това ще доведе в дългосрочен план до лоши практики, не добра грижа към децата(заради ниско платеният труд, който всъщност трябва да е най-високо платен), занемаряване на базите(които съществуват)… И така нататък, аз не знам вече какви хора са в това правителство, аз не съм от най-умните, а се сещам за още негативни последици……?!?“, смята друга участничка във фейсбук групата.

Ейййййй, тамън да се зарадвам, ма се сетих, че няма места, посочва една от майките.

Прегледана: 45999

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече