Въпросът: Кой ще изправи ГЕРБ на президентските избори срещу Радев

- Advertisement -

Политологът от Великотърновския университет проф. Тодор Галунов призова Бойко Борисов да не крие кандидата на ГЕРБ за президент. По думите му с обявяването на собствената си кандидатура Румен Радев се опитва да продължи да поддържа високия си рейтинг.

„Този ход беше насочен и срещу не много ясна процедура за издигането му от БСП, защото така той постави левицата в деликатна ситуация – изпреварващо постави кандидатурата си и така обезсмисли дебата в БСП“, коментира пред БНР политологът.


Според него в такава ситуация БСП не може да си позволи да откаже подкрепа за Радев.


„Сега пред ГЕРБ ще стои дилемата кого да изправи срещу Румен Радев. ГЕРБ не трябва да правят грешката си отпреди пет години – да пазят кандидата си в тайна до последно и да не проведат ефикасна кандидатпрезидентска кампания. Не трябва да бавят прекалено дълго своя вариант за кандидат-президент“, смята политологът.

„Какъвто и кабинет да се състави, институцията на президента си е отделна. От резултатите на 4-ти април не трябва да виждаме някакво предрешаване на кампанията за президент“, категоричен е преподавателят.


По думите на политолога ще бъдем свидетели на негативна кампания и тази битка между партиите ще продължи.


„Който и да бъде избран, едва ли ще бъде възприет като национален обединител. За последните 30 години президентската институция не успя да бъде най-авторитетният фактор като консолидиращ елемент от политическата система, което показва, че моделът така е заложен конституционно“.

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 43356

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече