Активистът Тома Белев: ГЕРБ се опитват да защитят постройките край Догансарай чрез закони

- Advertisement -

Когато не могат да победят на полето, на което се решават всички проблеми – съда, те променят закона. Доказали сме до голяма степен, че сградите край летните сараи на Доган са незаконни. Идва момент, в който те трябва да бъдат премахнати и се оказва, че те ще променят закона, за да ги узаконят. Като не стане през този закон, ще стане през друг. Това е прах в очите на хората, които не разбират.

Това заявиха в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ екологът и общински съветник в София Тома Белев, както и общинският съветник в Бургас и лидер на партия “Средна европейска класа” Константин Бачийски.

Опитват се обединеното управление на ГЕРБ и ВМРО да защитят Догансарай от това да бъдат премахнати незаконните постройки. Първият опит беше с едни преходни и заключителни разпоредби в Закона за рибарството и аквакултурите. С тях се променя Закона за морските пространства и пристанищата, в които се включва една тема за териториите около пристанищата. Това не мина. След това беше със Закона за устройство на територията, където тръгнаха да спасяват оранжериите на господин Доган и след това много неясно по какъв начин, без да е дискутиран, се появи един проект с който се узаконява възможността не само оранжериите, но и някои други постройки да бъдат узаконени„, обясни Тома Белев.

Той се надява, че президента Румен Радев ще наложи вето.

Вдигат прекрасна топка на господин Радев, колкото и да не са го очаквали. Ще се заформи поредната ситуация, в която ще се обвиняват кой защитава ДПС, но е явно. В случая тези предложения са на Министерския съвет. Един депутат от ГЕРБ излезе да ги защитава в зала, защитавайки земеделските производители в Петрич„, допълни още Белев.

Очаквам президента да върне Закона за устройството на територията. Основната война и решение са изборите в началото на април“, коментира още екологът.

Каквото и да направят гражданите, както и да обжалват, ако не се променят хората в Народното събрание, няма как да има друг резултат„, допълни на свой ред Бачийски.

Източник: Frognews.bg

Прегледана: 43827

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече