КФН разследва случая с 9-годишно дете, което трябва да погаси заема на майка си

- Advertisement -

Комисията за финансов надзор се е самосезирала по повод скандалния случай с 9-годишно дете, което трябва да изплаща заем, наследен от починалата му майка.

34-годишната Юлия бе убита при катастрофа край Созопол през юли 2020 г. Тогава тя слязла от такси заради висока сметка, а малко след това била прегазена. Шофьорът на автомобила не й оказва първа помощ, дори бяга от местопроизшествието. За нещастие втори автомобил отново удря младата жена. Вследствие на множеството травми, тя умира и оставя сираче 9-годишно момиче. То в момента живее при майката.

По-късно МВР все пак успява да открие избягалия шофьора, но след 24-часово задържане, той е пуснат без обвинения, тъй като не са били намерени доказателства.

Загиналата жена има потребителски кредит на стойност от 27 хиляди лева, който е застрахован, но застрахователната компания отказва да го покрие. Мотивът – иска да й бъде предоставена експертиза дали Юлия е била пияна. 

От КФН посочват, че към настоящия момент при тях не е постъпвала жалба от наследниците на загиналата жена. „С оглед на спецификата на казуса и с цел да отговори на обществения интерес, Комисията за финансов надзор се самосезира като ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая„, посочват от регулатора.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 43798

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече