Андрей Райчев: Преди изхода на парламентарните избори Борисов изобщо няма да размишлява за президентските

- Advertisement -

Слави Трифонов се е прицелил във второто място на изборите през април, а Корнелия Нинова се пази да подкрепи президента Румен Радев. Държавният глава направи заявка за втори мандат в началото на седмицата, а прокуратурата в същия ден започна да разследва по сигнал на ОЛАФ –  сделка за закупуване на джипове, сключена от съветника на президента Пламен Узунов в качеството му на служебен министър на вътрешните работи.

Горещите темите в българския политически живот коментираха социологът Андрей Райчев и политическия анализатор Георги Харизанов. 

Според  Райчев, Румен Радев не е съгласувал със съюзниците си решението си да се кандидатира за втори президентски мандат. А поне 1,7-1,8 млн. гласа са нужни на балотаж, за да станеш отново държавен глава.

„Борисов сложи най-слабия кандидат президент (Цецка Цачева). Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, сега 55 % го харесват, той е харесван от народа президент“, аргументира хипотезата си социологът. 

Преди изхода на парламентарните избори Борисов изобщо няма да размишлява за президентските. Името на новата коалиция ми прилича на „Левски – Спартак“, което също е леко нелепо, но това е опит да се прокъса ляво-дясното„, коментира Райчев.

От своя страна Георги Харизанов смята, че по отношение на подкрепата за президента Радев, Корнелия Нинова или ще се съобрази с вътрешната си опозиция, или няма да го направи и ще извърши политическо убийство и самоубийство едновременно. Според него в тези 55 %, които харесват Радев, има привърженици на различни партии, които ще се явят самостоятелно на парламентарните избори.

Източник: Faktor.bg

Прегледана: 42381

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече