Въпреки заявките за модернизиране: БСП тръгна към изборите със старата коалиция

- Advertisement -

Отводите все така валят – пернишки депутат отказа да е кандидат

БСП тръгна с настоящата коалиция към парламентарните избори на 4 април. Тя ще важи и за другите видове вот, като остава възможност за присъединяване на други формации.  „От БСП препотвърдихме досегашния формат на коалиция от партии „БСП за България“. Освен БСП, в коалицията участват партиите Политически клуб „Екогласност“, Комунистическа партия на България, „Нова зора“ и Политически клуб „Тракия“.

Ще участваме в парламентарните избори с общи листи, в президентските – с общи кандидати за президент и вицепрезидент, както и с общи листи за общински съветници и кметове и за членове на Европейския парламент. Коалицията е отворена за сътрудничество и взаимодействия с други партии, сдружения на гражданското общество и неправителствени организации„, съобщи днес в социалните мрежи лидерът на партията Корнелия Нинова.

ОТВОД

Междувременно пернишкият депутат Любомир Бонев си направи отвод от листата, след като през уикенда това сториха негови колеги от ръководството на БСП – Перник. 

Решението ми е продиктувано от това, че в последната година комуникацията с националното ръководство на партията се загуби. По никакъв начин не е самоцел да бъда народен представител. Въпреки отвода си ще продължа да работя за победата на БСП на тези избори“, декларира той.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 42462

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече