Убийците от Негован с нечувана жестокост: 4 часа рязане на трупове за плячка от 900 лева

- Advertisement -

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Георги Начев (на 45 г.) и Пламен Шляпашки (на 40 г.) за извършено от тях умишлено двойно убийство в София през 2019 г. Тогава двамата убиха възрастно семейство – 73-годишният треньор по борба Йордан Атанасов и 71-годишната му съпруга Марияна Атанасова, и хвърлиха части от разчленените им трупове във водоем край Негован.

Начев и Шляпашки се препитавали като майстори, предлагайки услугите си за домашни ремонти.

В обвинителния акт се казва, че преди 15 години Начев се запознал със съпрузите, когато го наели да боядисва апартамента им в столицата. Впоследствие той извършвал цялостен ремонт на всичките им жилища, като през годините успял да спечели доверието им.
 В периода 2016 г. -2017 г., по време на ремонтни дейности в столичен хотел, Начев се запознал с Шляпашки и двамата продължили да работят заедно на различни строителни обекти.

В началото на юли 2019 г. Атанасова се срещнала с тях и им разказала за намерението си да постави дограма в имота си на бул. „Витоша“. Те приели да извършат услугата и започнали работата. Именно тогава Начев споделил на Шляпашки, че съпрузите разполагат с много пари и предложил или да ги откраднат, или дори да ги убият и да ги вземат.

За целта Шляпашки набавил огнестрелно оръжие – пистолет „CZ“, боеприпаси за него и заглушител, срещу сумата от 1600 лева.

Няколко дни по-късно двамата мъже започнали работа в жилището на семейство А. Докато обядвали заедно, стопанинът им споделил за осъществена бърза продажба на собствения им апартамент в столичния квартал „Красно село“. Освен това им казал, че от тази сделка двамата с жена му спечелили голяма сума в евро.

 На 14 юли майсторите отново отишли в жилището, което ремонтирали. Йордан и Марияна си били вкъщи.

Около 12 ч., докато Шляпашки работел на балкона, Начев отишъл при него и му казал: „Действай!“. Съучастникът му извадил пистолета, поставил заглушителя, приближил се до жената и стрелял в главата й. След това застрелял съпруга й с два изстрела.

Снимка: „Марица“

После съучастниците претърсили целия апартамент, но не намерили крупната сума от продажбата на имота, а само златни накити, монети, часовници и пощенски марки.

След като преместили телата на убитите съпрузи в банята, двамата се придвижили с джип „Гранд Чероки“ до село Световрачене. Там, от магазин за железарски материали, купили три големи бидона и найлонови чували.

Върнали се в жилището на семейство и започнали да разчленяват труповете, което продължило около 4 часа. Напълнили бидоните и чувалите с трупните останки и дрехите на жертвите и ги натоварили в автомобила, след което почистили апартамента с белина.

Първоначално потеглили към сградата на Техническия университет в столицата, с цел укриването на частите от телата, но променили решението си и тръгнали в посока Негован. Стигайки до езерото в района, Начев заявил, че мястото е подходящо. Там започнали безразборно да разхвърлят трупните останки от жертвите във водата и тръстиката. Същото направили и с килима, взет от хола на жилището, както и с ножовете, използвани за разчленяването на телата.

В следващите дни двамата продали откраднатите златни накити в заложна къща за около 900 лева, смятайки, че се прикрили следите си добре.

На 17 август обаче, на тръгване от риболов в близост до Негован, мъж забелязал части от човешко тяло и сигнализирал полицията. В хода на разследването била изяснена самоличността на убитите и така постепенно криминалистите стигнали и до извършителите, които по-късно бяха задържани.

Двамата са с мерки за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

От прокуратурата уточняват, че и Начев, и Шляпашки вече са осъждани, като вторият е реабилитиран по право. Освен за убийството, сега той е обвинен и за незаконно държане на оръжие и боеприпаси.

Източник: в. „Марица“

Прегледана: 44868

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече