Марешки с тежка присъда към себе си: Аз съм като Навални за България

- Advertisement -

Бойко Борисов да вземе и да се обяви и в моя защита, призова лидерът на „ВОЛЯ“

Лидерът на партия „ВОЛЯ“ Веселин Марешки се обяви за българския Навални заради присъдата срещу него от септември миналата година. Тогава зам.-председателят на парламента бе осъден от Варненския апелативен съд на втора инстанция на 4 години ефективен затвор по дело за изнуване.

При гостуването си в предаването „Неделята на NOVA” той бе запитан за позицията му спрямо ареста на руския опозиционер Алексей Навални. 

„Вижте, ние не се бъркаме във вътрешните работи на никой. Защото е много интересно – вие сега ме питате за Навални, но аз съм в същата позиция. Аз съм политик, който е атакуван заради своите политически виждания“, каза Марешки, след което бе запитан от водещата: „Вие сте Навални?“.

А кой е в България Навални? Кой в България е Навални? – запита Марешки. – Ами кой, заради това, че се явява в политиката и помага на хората да живеят добре, го атакуват. Само че в Европа никой не се обявява в защита на Марешки, а се обявяват някъде, заради някакви диктовки в някакви други защити.“ 

Подсетен, че бългаският премиер Бойко Борисов се е обявил в защита на Навални, Марешки отговори:

Да вземе да се обяви и в защита на Марешки. Трябва да има равноправие. Както не искам някой да се намесва – считам, че правосъдието трябва да си свърши работата, както в моя случай, така и в случая с Навални. И сега някакви външни фактори да се опитват да влияят на правосъдието, считам, че не е морално. Още повече, че като гледахме какво се случваше във Венецуела – натрисат там някакво момченце (б.р. – Хуан Гуайдо), правят му някакъв пиар, после той отпада, обаче горчивината остава.“

Марешки иначе говори и за коалицията, която „Воля“ направи за изборите с НФСБ на Валери Симеонов.

С Валери Симеонов много дълго коментирахме тази тема. И аз се дърпах заради скандалите покрай Красимир Каракачанов около паспортите, с харчовете за самолети, с арестуваните му министри. Дърпах се да вземем в коалицията Каракачанов, а Валери Симеонов до последно държеше и настояваше той да бъде заедно с нас – каза той. – Валери Симеонов казваше: „По-добре да сме повече“, и настояваше до последно. Когато Каракачанов сам се отписа от коалицията, мигновено направихме това, за което говорим над година”.

Марешки коментира и това, че преди време лично поиска оставката на Симеонов.

Така е, и какво от това. Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме”, каза той и добави, че с Валери Симеонов, са загърбили егото си и са направили коалиция, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които мислят за обществото, а не за партийния си интерес. „Когато се срещахме и говорехме – никога не ме е питал за обидите. Попита ме за корупцията”, добави той.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 40123

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече