Веселин Марешки – политикът в ретроградност

- Advertisement -

За човек, който има присъда от 4 години, издадена на втора инстанция от Апелативен съд – Варна през ноември 2020 г., Веселин Марешки би трябвало да се вслушва в гласа на астролозите. През онзи ноември Нептун беше ретрограден и на всички ни се препоръчваше да се освободим от предразсъдъците си и да се заемем със сериозен самоанализ. Марс също беше крив и вещаеше конфликти, ретрограден бе и Меркурий – отговорникът за комуникациите. При толкова ретроградни планети е цяло чудо, че Марешки се отърва само с четири години за изнудване. 

Подреждането на планетите през 2021-а отново отрежда на лидера на „Воля“ различни перипетии, главно в сферата на политиката. В очакване на окончателното решение на Върховния касационен съд за 4-годишната му присъда, надеждата на Марешки очевидно е да бъде патерица на ГЕРБ в следващото управление. За осъществяване на намерението си лидерът на „Воля“ избра за партньор Валери Симеонов.

На пръв поглед няма лошо, дори напротив – двамата са си лика-прилика. Както подмятат в социалните мрежи, единият има нужда от хапчета, а другият разполага с количества. Пък и неволята може да те научи на много неща.

Впрочем въпросът за бъдещето е основен за лидера на „Воля“. И понеже от десетина години съдбата на политически творения като  него (да си припомним незавидната участ на Яне Янев и партията „Ред, законност, сигурност“, с която Марешки се коалира през 2012 г.) е в БойкоБорисовите ръце, той в прав текст обяви, че очаква рамо от него.

„Aз cъм в cъщaтa пoзиция кaтo Нaвaлни. Aз cъм пoлитик, кoйтo e aтaкувaн зaрaди пoлитичecкитe cи виждaния. Кoй в Бългaрия e Нaвaлни? Кoгo aтaкувaт зaтoвa, чe ce явявa в пoлитикaтa и пoмaгa нa хoрaтa? Трябвa дa имa рaвнoпрaвиe. Cчитaм, чe прaвocъдиeтo трябвa дa cи cвърши рaбoтaтa, кaктo в мoя cлучaй, тaкa и в тoзи c Нaвaлни“, изплака Мaрeшки.

Е, как да не се трогне публиката, сравнявайки нашия Навални с онзи истинския? Отвсякъде е за съжаление. Нашият явно е пренебрегнал очакванията на Нептун за по-сериозен самоанализ.

Автор: Румен Савов

Източник: „Банкеръ“

Прегледана: 38941

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече