Наглост: Изнасилвач иска по 100 лева на ден обещетение, бил наранен емоционално

- Advertisement -

20 000 лева поиска от прокуратурата изнасилвачът Николай  Христов. Той претендира да получи по 100 лева обезщетение на ден за претърпени емоционални вреди заради прекомерното според него задържане, пише „Флагман“.

Магистратите определят иска на Христов за неоснователен и отхвърлят претенциите му.

39-годишният Николай Христов е обвинен в изнасилването на млада жена, придружено с нанасянето на средна телесна повреда.

Между кориците по делото става ясно, че е извършил деянието в условието на рецидив. Наложена му е 10-годишна присъда, която самият той не оспорва. Дори напротив – признал си всичко и разказал потресаващи детайли за сексуалната гавра.

Според него обаче прокуратурата го държала много дълго зад решетките без да има присъда. Христов е изчислил, че е останал в ареста с три месеца над максимално допустимия срок от 8 месеца и докато е бил, по думите му насилствено задържан, губил пари.

Преките и косвени загуби той изчислил на 20 хил.лева, но не прилага конкретни доказателства. В молба, внесена в съда в свободен текст, той само изтъква, че бил задържан от 27 март 2018 година до 28 февруари 2019 година.

Магистратите обаче отчитат, че Николай Христов не е бил прекомерно задържан.

Във визирания от него 8-месечен срок е трябвало да приключи досъдебното производство, което се е случило, а освен това в същия период той е имал и постановена присъда от Районния съд в Карнобат, която малко след това е потвърдена и от Окръжния съд в Бургас.

Източник: „Марица“

Прегледана: 40391

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече